Znaimi marhasült

Elkészítés módja
1. A lehártyázott húst hosszában, középen felszúrjuk. Ebbe a nyílásba egy kevés sót és borsot hintünk, majd negyedekbe vágott ecetes uborkával megtöltjük. Két végén a nyílást hústűvel vagy fogvájóval lezárjuk.
2. Kb. 1 csapott kiskanál sóval és 1 mokkáskanál őrölt borssal kívülről is bedörzsöljük, végül olajjal körbekenjük.
3. A vegyes zöldséget, a gombát és a hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és lábasban, 1-2 evőkanál olajat hozzáadva, a zsírját kisütjük. Ezután a húst rátesszük, körös-körül megpirítjuk. A zöldséget, a gombát meg a hagymát köré szórjuk, a paradicsompürével ízesítve 2-3 percig tovább pirítjuk, majd a bor felét hozzáadjuk. Megfűszerezzük, és 3 deci vizet öntünk alá.
4. Letakarva, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk; közben elfövő levét pótoljuk. Félidőben a húst megfordítjuk. Amikor megpuhult, félretesszük, levét finom szűrőn áttörjük. A bor másik felével simára kevert lisztet hozzáadjuk, 2-3 percig főzzük, ezalatt kissé besűrűsödik. A maradék, vékony csíkokra vágott ecetes uborkát belekeverjük, és a felszeletelt húst körülöntjük vele. Köretnek petrezselymes burgonyát vagy spagettit kínálunk hozzá.
Nagyon köszönöm,hogy ezt a receptet itt megtaláltam,mert már van egy pont ekkora darab hátszínem,és megcsinálom!Örültem!