Aludttejes prósza

Aludttejes prósza recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  7.5 dl aludttej vagy kefir
•  1/2 dl tej
•  1 dkg élesztő
•  1 késhegynyi sütőpor
•  10-11 evőkanál finomliszt
•  3 db tojás
•  csipet só
•  15 dkg cukor
•  10 dkg olvasztott vaj
A tetejére:
•  2 -3 evőkanál szilvalekvár
•  150 g tejföl
A tepsi kikenéséhez:
•  5 dkg fagyos margarin
A tepsi mérete:
•  23×34 cm

Elkészítés módja

1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a tejbe egy csipet cukrot keverünk.

2. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd tovább keverjük az olvasztott vajjal, az aludttejjel, a felfuttatott élesztővel, pici sót teszünk hozzá, végül hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

3. A tepsit jó vastagon kikenjük ki margarinnal.

4. A tésztamasszának a palacsintánál sűrűbbnek kell lenni, ha folyósabb, akkor még keverjünk hozzá lisztet!

5. A kikevert masszát tepsibe öntjük.

6. A tejfölt simára keverjük, itt-ott meglocsoljuk vele és elszórtan szilvalekvárt csepegtetünk rá.

7. Fél órát pihentetjük és 200 fokra melegített sütőben bő fél óra alatt készre sütjük.

8. Amikor a tepsi oldalánál kezd barnulni, akkor jó.

9. A masszát ne tegyük kisebb tepsibe, hogy magas legyen a süteményünk, mert nem fog átsülni! (Körülbelül 1,5 cm legyen a tepsibe öntött massza vastagsága)

Jó étvágyat hozzá!

A leírásban szereplő Aludttejes prósza recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (prósza) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Aludttejes prósza recept - 3 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #9109 2014. 04. 12. 17:56 Válasz

    Köszönöm szépen Zsuzsa és Manócska.
    Ez a tészta nem kukoricadarás,de az eredeti az.
    Én még azt nem ettem,de nem vágyok utána.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9108 2014. 04. 12. 16:57 Válasz

    Még soha nem ettem ilyet.Én mindíg abban a hitben voltam,hogy kukoricalisztből készül,lehet hogy tévedek?

  3. manócska
    manócska #9097 2014. 04. 11. 22:24 Válasz

    Anyukám nagyon sokszor sütött. Jól néz ki :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Aludttejes prósza recept - 3 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #9109 2014. 04. 12. 17:56 Válasz

    Köszönöm szépen Zsuzsa és Manócska.
    Ez a tészta nem kukoricadarás,de az eredeti az.
    Én még azt nem ettem,de nem vágyok utána.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9108 2014. 04. 12. 16:57 Válasz

    Még soha nem ettem ilyet.Én mindíg abban a hitben voltam,hogy kukoricalisztből készül,lehet hogy tévedek?

  3. manócska
    manócska #9097 2014. 04. 11. 22:24 Válasz

    Anyukám nagyon sokszor sütött. Jól néz ki :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.