Aludttejes prósza
Elkészítés módja
1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a tejbe egy csipet cukrot keverünk.
2. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd tovább keverjük az olvasztott vajjal, az aludttejjel, a felfuttatott élesztővel, pici sót teszünk hozzá, végül hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
3. A tepsit jó vastagon kikenjük ki margarinnal.
4. A tésztamasszának a palacsintánál sűrűbbnek kell lenni, ha folyósabb, akkor még keverjünk hozzá lisztet!
5. A kikevert masszát tepsibe öntjük.
6. A tejfölt simára keverjük, itt-ott meglocsoljuk vele és elszórtan szilvalekvárt csepegtetünk rá.
7. Fél órát pihentetjük és 200 fokra melegített sütőben bő fél óra alatt készre sütjük.
8. Amikor a tepsi oldalánál kezd barnulni, akkor jó.
9. A masszát ne tegyük kisebb tepsibe, hogy magas legyen a süteményünk, mert nem fog átsülni! (Körülbelül 1,5 cm legyen a tepsibe öntött massza vastagsága)
Jó étvágyat hozzá!
Köszönöm szépen Zsuzsa és Manócska.
Ez a tészta nem kukoricadarás,de az eredeti az.
Én még azt nem ettem,de nem vágyok utána.
Még soha nem ettem ilyet.Én mindíg abban a hitben voltam,hogy kukoricalisztből készül,lehet hogy tévedek?
Anyukám nagyon sokszor sütött. Jól néz ki :)