Cseresznyés Clafoutis
Elkészítés módja
1. A mandulát, a lisztet, a sót és a cukrot egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a tojást, a tojássárgáját és a tejszínt felverjük, majd a mandulás keverékre öntjük és simára keverjük.
2. 6 kisméretű tűzálló sütőformát alaposan kivajazunk, majd a formák belsejét porcukorral behintjük. A cseresznyét a formákba szórjuk, úgy, hogy mindegyikbe egyformán jusson. A tésztát átkeverjük, majd a cseresznyére öntjük.
3. A formákat egy tepsire rakjuk, majd előmelegített sütőben 190 °C-on 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor elkészült 5-10 percig pihentetjük, majd porcukorral meghintve a sütőformában kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.