Áfonyalekváros muffin
Elkészítés módja
1. A tojást a kétféle cukorral és a sóval habosra keverjük. Az olvasztott vajat vagy margarint és a tejet hozzáadjuk, majd belekeverjük a sütőporral összeforgatott lisztet.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal (margarinnal) kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig töltjük. A tetejükre 1-1 kiskanálnyi áfonyalekvárt rakunk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy kihűljenek.
Mentettem! :)
Áfonyalekvár!!!Imádom!Csak finom lehet így együtt.Kedvenceknél a helye.
Csak bátran, "Kedvenceim" mappájának nincs felső limitje.
Úgyszintén,elmentve!