Zsiványpecsenye csirkéből

Elkészítés módja
1. Erre a szabadtéri sütögetésre érdemes egy fél nappal előbb rákészülni. A burgonyát megmossuk, majd héjában, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrve hűlni hagyjuk, és másnapig betesszük a hűtőszekrénybe. A csirkemellet 3-3,5 centis kockákra, a felső combokat (ha nincsenek lebőrözve, szaftosabb marad) négybe, a májat 3-4 darabra vágjuk.
2. A páchoz valókat jól összekeverjük, a húsokat beleforgatjuk. Letakarva éjszakára betesszük a hű-tőszekrénybe.
3. Másnap a hagymát meghámozzuk. A kisebbeket egészben hagyjuk, a nagyobbakat cikkekre vágjuk, akárcsak a paradicsomot. A paprikát kicsumázzuk, 3 centis kockákra daraboljuk. A félig főtt burgonyát héjastól kb. 0,5 centi vastag karikákra vágjuk. A májdarabokat a pácból kivesszük (egy kevés majoránnát is szórhatunk rá), a szalonnába burkoljuk (1 szelet szalonnát 3 részre vágunk).
4. Az így előkészített hozzávalókat, beleértve a kissé lecsöpögtetett csirkemellet és combot is, igazságosan elosztva, váltakozva 8 kicsi vagy 4 nagy nyársra, ennek híján hurkapálcikára tűzzük.
5. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat rárakjuk. Sokszor megforgatva, visszamaradó páclevével kenegetve 20-25 percig sütjük. Nagy adag friss medvehagymával vagy salátával tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.