Zsiványpecsenye csirkéből

Zsiványpecsenye csirkéből recept
Hozzávalók
•  3 kisebb lehetőleg egyforma nagyságú burgonya
• 
•  1 egész lebőrözött csirkemellfilé
•  4 kisebb kicsontozott csirke felsőcomb
•  4 csirkemáj
•  8 kisebb vagy 2-3 közepes vöröshagyma
•  3 közepes paradicsom
•  1 zöldpaprika
•  4-5 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
a pácoláshoz:
•  2 evőkanál citromlé
•  1 csapott evőkanál méz
•  6 evőkanál olaj
•  1 kiskanál só
•  1-1 mokkáskanál gyömbér és őrölt fehér bors
•  2-2 kiskanál mustár és száraz fehérbor

Elkészítés módja

1. Erre a szabadtéri sütögetésre érdemes egy fél nappal előbb rákészülni. A burgonyát megmossuk, majd héjában, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrve hűlni hagyjuk, és másnapig betesszük a hűtőszekrénybe. A csirkemellet 3-3,5 centis kockákra, a felső combokat (ha nincsenek lebőrözve, szaftosabb marad) négybe, a májat 3-4 darabra vágjuk.

2. A páchoz valókat jól összekeverjük, a húsokat beleforgatjuk. Letakarva éjszakára betesszük a hű-tőszekrénybe.

3. Másnap a hagymát meghámozzuk. A kisebbeket egészben hagyjuk, a nagyobbakat cikkekre vágjuk, akárcsak a paradicsomot. A paprikát kicsumázzuk, 3 centis kockákra daraboljuk. A félig főtt burgonyát héjastól kb. 0,5 centi vastag karikákra vágjuk. A májdarabokat a pácból kivesszük (egy kevés majoránnát is szórhatunk rá), a szalonnába burkoljuk (1 szelet szalonnát 3 részre vágunk).

4. Az így előkészített hozzávalókat, beleértve a kissé lecsöpögtetett csirkemellet és combot is, igazságosan elosztva, váltakozva 8 kicsi vagy 4 nagy nyársra, ennek híján hurkapálcikára tűzzük.

5. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat rárakjuk. Sokszor megforgatva, visszamaradó páclevével kenegetve 20-25 percig sütjük. Nagy adag friss medvehagymával vagy salátával tálaljuk.

A leírásban szereplő Zsiványpecsenye csirkéből recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj, csirkemell recept
Még több csirkemáj, csirkemell recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.