Elzászi szendvics

Elzászi szendvics recept
Hozzávalók
•  6-8 dkg húsos szalonna
•  4 közepes vöröshagyma
•  50 dkg savanyú káposzta
• 
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  késhegynyi őrölt kömény
•  2 evőkanál finomliszt
•  1 francia kenyér (baguette) vagy 2 óriáskifli
•  4 bajor kolbász (fehér kolbász)
•  esetleg virsli vagy debreceni
•  2 evőkanál mustár
a hagyma sütéséhez: olaj

Elkészítés módja

1. Ehhez a szendvicshez szinte teljesen előkészülhetünk a sütést megelőző nap, így másnap pár perc alatt megleszünk vele. A szalonnát apróra vágjuk, egy kisebb lábasban zsírját kiolvasztjuk – ha ez nem lenne elég, 1-2 evőkanál olajat is önthetünk hozzá –, majd fél fej lereszelt vöröshagymát megfuttatunk rajta. A kissé földarabolt (esetleg kimosott) káposztát beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük, lefödve puhára pároljuk. Közben többször megkeverjük, nehogy le-égjen, sőt e célból 1-2 kanálka vizet vagy fehérbort is önthetünk alá.

2. A maradék hagymát vékonyan fölszeleteljük, „gyűrűire” szedjük, a lisztbe forgatjuk, és kb. ujjnyi magas forró olajban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Másnap, amikor begyújtottuk

a faszenet, összeállítjuk a szendvicseket. Ehhez a francia kenyeret négy részre (az óriás kifliket csak félbe) vágjuk, majd lapjában elfelezzük és belsejüket mindnek kikaparjuk. A kivájt alsó részbe párolt káposztát rakunk, a fele sült hagymával beterítjük, és a kolbászt rárakosgatjuk. Mustárral megkenjük, a többi káposztával befedjük, a maradék hagymát rászórjuk, végül a kenyerek felső részét ráborítjuk. Egyenként alufóliába csomagoljuk.

3. A rostélyt a lehető legmagasabbra tesszük a már csak parázsló faszén fölé, és a szendvicseket rárakjuk. Többször megforgatva 8-10 percig sütjük, de fontos, hogy semmiképpen se legyen erős alatta a tűz, mert akkor a szendvics megég, „kopogósra”, ehetetlenre sül! Pilseni típusú világos sört ajánlunk hozzá.

A leírásban szereplő Elzászi szendvics recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több kifli recept
Még több kifli recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.