Bárányérmék nyárson sütve, zöldséggel

Bárányérmék nyárson sütve, zöldséggel recept
Hozzávalók
•  50 dkg báránycomb (kifejezetten jó ha egy kicsit zsírosabb)
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 evőkanál mustár
•  olaj
•  15 dkg húsos császárszalonna
•  2 közepes vöröshagyma vagy fél szál póréhagyma
•  2 húsos paprika
•  3-4 paradicsom
•  8 apró csiperkegombafej
•  2 gerezd fokhagyma
• 
a díszítéshez:
•  salátalevél

Elkészítés módja

1. A bárányhúst rostjaira merőlegesen 3 centi átmérőjű, kisujjnyi vastag érmékre vágjuk. Kissé kiverjük, enyhén megborsozzuk, mustárral leheletvékonyan megkenjük, egy tálba rakjuk, és annyi olajat öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Hűtőszekrényben, 3-4 napon át pácoljuk-érleljük.

2. A szalonnát a húshoz hasonló méretű – de nem olyan vastag – szeletekre vágjuk, a megtisztított hagymát cikkekre (a pórét karikákra) szeljük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, az előbbit nagyobb kockákra, az utóbbit vastagabb karikákra vágjuk. A gombafejeket megtisztítjuk, ha nagyobbak, akkor félbe vagy negyedekbe vágjuk.

3. Az érlelt húst kissé lecsöpögtetjük, présen átnyomott fokhagymával bekenjük, és a szalonnával meg a zöldségekkel váltakozva nyársra húzzuk. Az egészet enyhén megsózzuk, a hús pácolásához használt olajjal kissé meglocsoljuk.

4. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat rárakjuk, és 10-12 percig sütjük, közben többször megforgatjuk.

Bárányérmék nyárson sütve, zöldséggel recepthez fűződő történet, jótanács

Nyárs helyett a hozzávalókat lecsupaszított rozmaringágakra is feltűzhetjük, hisz ez a fűszer remekül harmonizál a bárány ízével.

A leírásban szereplő Bárányérmék nyárson sütve, zöldséggel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.