Bárányérmék nyárson sütve, zöldséggel
Elkészítés módja
1. A bárányhúst rostjaira merőlegesen 3 centi átmérőjű, kisujjnyi vastag érmékre vágjuk. Kissé kiverjük, enyhén megborsozzuk, mustárral leheletvékonyan megkenjük, egy tálba rakjuk, és annyi olajat öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Hűtőszekrényben, 3-4 napon át pácoljuk-érleljük.
2. A szalonnát a húshoz hasonló méretű – de nem olyan vastag – szeletekre vágjuk, a megtisztított hagymát cikkekre (a pórét karikákra) szeljük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, az előbbit nagyobb kockákra, az utóbbit vastagabb karikákra vágjuk. A gombafejeket megtisztítjuk, ha nagyobbak, akkor félbe vagy negyedekbe vágjuk.
3. Az érlelt húst kissé lecsöpögtetjük, présen átnyomott fokhagymával bekenjük, és a szalonnával meg a zöldségekkel váltakozva nyársra húzzuk. Az egészet enyhén megsózzuk, a hús pácolásához használt olajjal kissé meglocsoljuk.
4. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat rárakjuk, és 10-12 percig sütjük, közben többször megforgatjuk.
Bárányérmék nyárson sütve, zöldséggel recepthez fűződő történet, jótanács
Nyárs helyett a hozzávalókat lecsupaszított rozmaringágakra is feltűzhetjük, hisz ez a fűszer remekül harmonizál a bárány ízével.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.