Tarkabarka tekercses marhanyárs
Elkészítés módja
1. A hátszín tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst megmossuk, leszárogatjuk. A mustár meg a fele bors keverékével bedörzsöljük és megolajozott alufóliába csomagolva 3-4 napra a hűtőszekrénybe tesszük, érleljük.
2. Sütéskor 4 egyforma szeletre vágjuk és vékonyra, téglalap alakúra kiverjük. A megmaradt borsot egy kevés sóval, a Piros Arannyal, a zúzott fokhagymával és 2 evőkanál olajjal összekeverjük, a hússzeletekre kenjük. Mindegyikre 2-2 szalonnaszeletet fektetünk. Az ecetes uborkát lecsöpögtetjük, hosszában vékony szeletekre vágjuk és végigfektetjük a szalonnán. Ezután a húst felcsavarjuk, besózzuk, egyenként alufóliába csomagoljuk, aminek a két végét ellentétes irányba csavarjuk, így a hústekercs tömör, szoros lesz. Tálcára rakjuk. Kb. 1 órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy szépen tudjuk szeletelni.
3. A következő művelet ugyanis az, hogy a hústekercseket kétujjnyi vastagon fölvágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, húsukat kb. 3 centis kockákra vágjuk. A hústekercseket lapjában – hogy szépen láthassuk a tekercselést – 4 nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára húzzuk úgy, hogy a tekercsek közé rétegezzük a többféle színű paprikát.
4. Amikor a rostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat ráfektetjük. Oldalanként 5-6 percig sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.