Tarkabarka tekercses marhanyárs

Tarkabarka tekercses marhanyárs recept
Hozzávalók
•  60-70 dkg kicsontozott marhahátszín
•  1 evőkanál mustár
•  1 kiskanál frissen őrölt borskeverék
•  1 kiskanál só
•  fél kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  3 gerezd fokhagyma
•  8 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
•  4 közepes ecetes uborka
a sütéshez és a pácoláshoz:
•  olaj
a nyárshoz:
•  1-1 piros sárga és zöld húsú kaliforniai paprika

Elkészítés módja

1. A hátszín tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst megmossuk, leszárogatjuk. A mustár meg a fele bors keverékével bedörzsöljük és megolajozott alufóliába csomagolva 3-4 napra a hűtőszekrénybe tesszük, érleljük.

2. Sütéskor 4 egyforma szeletre vágjuk és vékonyra, téglalap alakúra kiverjük. A megmaradt borsot egy kevés sóval, a Piros Arannyal, a zúzott fokhagymával és 2 evőkanál olajjal összekeverjük, a hússzeletekre kenjük. Mindegyikre 2-2 szalonnaszeletet fektetünk. Az ecetes uborkát lecsöpögtetjük, hosszában vékony szeletekre vágjuk és végigfektetjük a szalonnán. Ezután a húst felcsavarjuk, besózzuk, egyenként alufóliába csomagoljuk, aminek a két végét ellentétes irányba csavarjuk, így a hústekercs tömör, szoros lesz. Tálcára rakjuk. Kb. 1 órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy szépen tudjuk szeletelni.

3. A következő művelet ugyanis az, hogy a hústekercseket kétujjnyi vastagon fölvágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, húsukat kb. 3 centis kockákra vágjuk. A hústekercseket lapjában – hogy szépen láthassuk a tekercselést – 4 nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára húzzuk úgy, hogy a tekercsek közé rétegezzük a többféle színű paprikát.

4. Amikor a rostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat ráfektetjük. Oldalanként 5-6 percig sütjük.

A leírásban szereplő Tarkabarka tekercses marhanyárs recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.