Zöldséges tarkedli juhtúrós mártással
Elkészítés módja
1. A mexikói zöldségkeveréket egy jénaiba tenni, megszórni egy pici sóval, majd a tetejét lefedve, mikróba roppanósra párolni.
2. Ezután alaposan lecsepegtetni, majd teljesen kihűteni.
3. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatni.
4. Egy tálba beletenni a kétféle lisztet, ízlés szerint sót és őrölt borsot, majd jól összekeverni.
5. Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beleönteni az előzőleg kissé felvert tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd fakanállal sűrű palacsintatésztát keverni.
6. Végül hozzáadni az előpárolt, kihűtött zöldséget és óvatosan összekeverni.
7. Konyharuhával letakarni, majd szobahőmérsékleten 20-25 percig keleszteni.
8. Egy serpenyőbe bőséges olajat önteni, majd felhevíteni.
9. Ezután kanállal kis halmokat kanalazni bele a masszából és pár perc alatt a fánkok mindkét felét szép pirosra sütni.
10. A kisült fánkokat jól lecsepegtetni, majd papírtörlőre szedni.
11. A vajat egy serpenyőbe tenni, majd felhevíteni.
12. Ezután hozzáadni a lisztet és 1-2 percig kevergetve pirítani(vigyázni nehogy nagyon megpiruljon).
13. Levenni a tűzről, majd állandó keverés mellett hozzáadni a tejet és simára keverni.
14. Ezután belekeverni a krémes juhtúrót, ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni szerecsendióval, majd visszatenni a tűzre és állandó keverés mellett sűrűre főzni.
Zöldséges tarkedli juhtúrós mártással recepthez fűződő történet, jótanács
Tálaláskor a zöldséges fánkokat tányérra szedni, majd mellékanalazni a mártást.
Nagyszerű ötlet!! Én is szeretem a tonhalat, így tuti kifogom próbálni. :)
wow! Tonhalas verzióban is tuti ott lenne! :-)