Zöldfűszeres sült tyúk

Elkészítés módja
1. Legelőször átnézem, hogy nehogy tollas tyúkot süssek. A tyúkot feldarabolom és jól átmosom. Ezután szétválasztom aszerint, hogy mi lesz sütve és mi megy a levesbe.
2. A sütnivalókat először sóval, borssal jól bedörzsölöm és hozzáadom a kakukkfűágacskákat. (Úgy 3-4 ágat, mert erős fűszernövény)
3. Ezután felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi a húsokat. Fedő alatt elkezdem párolni majd ellenőrzöm, hogy mikor puhult meg a hús. Ekkor hozzáadom a zsírt és az egészet szép pirosra sütöm.
4. A burgonyát meghámozom, kis kockára vágom, felöntöm vízzel, hogy ellepje, végül megsózom és felteszem főni. A vöröshagymát apróra vágom, a margarint felolvasztom és hozzáadom a hagymát, sózom, borsozom és világosra pirítom.
5. Ha a burgonya megfőtt a vizet leöntöm róla és a megpirított hagymát hozzáadom, és végül még melegen összetöröm.
6. A káposztát vékony szálakra vágom. A cukrot megkaramellizálom az olajban, hozzáadom a vékonyra vágott vöröshagymát, majd a káposztát és kissé megsózom, borsozom és köménymaggal meghintem. Amikor megpuhult, ízlés szerint ecettel ízesítem.
Manócska ! Ami igaz tényleg finom volt!
Nagyon gusztusos! Ma fincsi volt az ebédetek :)
Tisztelt Liptai Zoltán ! Megtisztel, hogy éppen a mesterszakács biztató szavait, és dicséretét olvashatom! Megpróbálok e csapatnak hasznos tagja lenni időmhöz mérten.
Kedves dugódani!
Így kell kinéznie egy szépen, egyenletes pirosra megsütött tyúkcombnak, a köretek is szépen vannak tálalva, és jól harmonizálnak. Nagyon tetszik a recept megfogalmazása is, igazán ízes és sok fontos szakmai részletet tartalmaz, amire oda kell figyelni. Ehhez az ételhez csak gratulálni tudok!
További sikeres, kreatív főzést!