Zöldfűszeres sült tyúk

Zöldfűszeres sült tyúk  recept
Hozzávalók
•  1 kg körüli egész tyúk
• 
•  őrölt bors
•  kakukkfű
•  10 dkg mangalicazsír
A hagymás burgonyához:
•  1 nagyobb fej vöröshagyma
•  1 kg burgonya
•  10 dkg margarin
• 
•  bors
A párolt káposztához :
•  1 kisebb fej lila káposzta
•  4 evőkanál étolaj
•  1 evőkanál kristálycukor
•  1 fej vöröshagyma
•  köménymag
• 
•  ecet ízlés szerint

Elkészítés módja

1. Legelőször átnézem, hogy nehogy tollas tyúkot süssek. A tyúkot feldarabolom és jól átmosom. Ezután szétválasztom aszerint, hogy mi lesz sütve és mi megy a levesbe.

2. A sütnivalókat először sóval, borssal jól bedörzsölöm és hozzáadom a kakukkfűágacskákat. (Úgy 3-4 ágat, mert erős fűszernövény)

3. Ezután felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi a húsokat. Fedő alatt elkezdem párolni majd ellenőrzöm, hogy mikor puhult meg a hús. Ekkor hozzáadom a zsírt és az egészet szép pirosra sütöm.

4. A burgonyát meghámozom, kis kockára vágom, felöntöm vízzel, hogy ellepje, végül megsózom és felteszem főni. A vöröshagymát apróra vágom, a margarint felolvasztom és hozzáadom a hagymát, sózom, borsozom és világosra pirítom.

5. Ha a burgonya megfőtt a vizet leöntöm róla és a megpirított hagymát hozzáadom, és végül még melegen összetöröm.

6. A káposztát vékony szálakra vágom. A cukrot megkaramellizálom az olajban, hozzáadom a vékonyra vágott vöröshagymát, majd a káposztát és kissé megsózom, borsozom és köménymaggal meghintem. Amikor megpuhult, ízlés szerint ecettel ízesítem.

A leírásban szereplő Zöldfűszeres sült tyúk recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Zöldfűszeres sült tyúk recept - 4 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #9614 2014. 11. 06. 08:16 Válasz

    Manócska ! Ami igaz tényleg finom volt!

  2. manócska
    manócska #9611 2014. 11. 05. 23:00 Válasz

    Nagyon gusztusos! Ma fincsi volt az ebédetek :)

  3. dugódani
    dugódani #9610 2014. 11. 05. 20:33 Válasz

    Tisztelt Liptai Zoltán ! Megtisztel, hogy éppen a mesterszakács biztató szavait, és dicséretét olvashatom! Megpróbálok e csapatnak hasznos tagja lenni időmhöz mérten.

  4. Liptai Zoltán
    Liptai Zoltán #9609 2014. 11. 05. 19:27 Válasz

    Kedves dugódani!

    Így kell kinéznie egy szépen, egyenletes pirosra megsütött tyúkcombnak, a köretek is szépen vannak tálalva, és jól harmonizálnak. Nagyon tetszik a recept megfogalmazása is, igazán ízes és sok fontos szakmai részletet tartalmaz, amire oda kell figyelni. Ehhez az ételhez csak gratulálni tudok!
    További sikeres, kreatív főzést!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Zöldfűszeres sült tyúk recept - 4 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #9614 2014. 11. 06. 08:16 Válasz

    Manócska ! Ami igaz tényleg finom volt!

  2. manócska
    manócska #9611 2014. 11. 05. 23:00 Válasz

    Nagyon gusztusos! Ma fincsi volt az ebédetek :)

  3. dugódani
    dugódani #9610 2014. 11. 05. 20:33 Válasz

    Tisztelt Liptai Zoltán ! Megtisztel, hogy éppen a mesterszakács biztató szavait, és dicséretét olvashatom! Megpróbálok e csapatnak hasznos tagja lenni időmhöz mérten.

  4. Liptai Zoltán
    Liptai Zoltán #9609 2014. 11. 05. 19:27 Válasz

    Kedves dugódani!

    Így kell kinéznie egy szépen, egyenletes pirosra megsütött tyúkcombnak, a köretek is szépen vannak tálalva, és jól harmonizálnak. Nagyon tetszik a recept megfogalmazása is, igazán ízes és sok fontos szakmai részletet tartalmaz, amire oda kell figyelni. Ehhez az ételhez csak gratulálni tudok!
    További sikeres, kreatív főzést!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.