Libacomb citrus gyümölcsökkel

Elkészítés módja
1. A combok bőréről a benne maradt tollvégződéseket kihúzzuk, megmossuk, leszárogatjuk. A húsos oldalát sóval, borssal és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük, a bőrös felét csak sózzuk. Hűtőszekrényben fél órát állni hagyjuk.
2. Ezután egy mélyebb tepsibe rakjuk, a fölolvasztott libaszírt ráöntjük. Nagyon fontos, hogy a zsír a combokat teljesen belepje. A sütőt 110°C-ra állítjuk, majd a combokat a sütőbe toljuk, és ezen a hőmérsékleten, két és fél órán át sütjük (konfitáljuk). Ekkor a sütőből kivesszük, a zsírt leöntjük róla. A sütőbe visszatolva 190°C-on kb. 20 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Ezzel a sütési eljárással, a libacomb omlósan puha lesz, és egyben ropogós is.
3. A mártáshoz 2 narancsot meghámozunk, majd fehér hártyái mentén kifilézzük. A gyümölcs húsát turmixoljuk. A másik két narancsot héjastól vékony cikkekre vágjuk.
4. A vajat serpenyőben fölolvasztjuk, majd a cukrot kissé megkaramellizáljuk rajta. A narancs cikkeket a karamellre dobjuk, kissé megfuttatjuk rajta, majd a narancspürét ráöntjük. Két percig pároljuk, a sárga paradicsomokat hozzáadjuk, majd a citrom reszelt héjával, és a kifacsart levével ízesítjük. A fehérbort ráöntjük, fölforraljuk, majd a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítjük.
5. Tálaláskor a libacombokat a forgóknál kettévágjuk, tányérokra tesszük, a narancsos mártással körülöntjük. Köretként főtt rizst kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.