Rakott csirke gombával

Rakott csirke gombával recept
Hozzávalók
•  1.6 kg lehetőleg egyforma nagyságú burgonya
• 
•  1 nagy konyhakész csirke
•  3 evőkanál olaj
•  1 üveg (280 gramm) konzerv szeletelt gomba
•  1 kis csokor petrezselyem
•  1 nagy pohár (450 gramm tejföl)
a tepsi kikenéséhez:
•  2 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, enyhén sózott vízben majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízben kissé kihűtjük, lecsöpögtetjük.

2. Amíg a krumpli puhul, előkészítjük a csirkét is. Ehhez a szárnyast vágódeszkára fektetjük, a mellénél kezdve kettévágjuk. A fél melleket 4-4 részre daraboljuk: a szárnyát levágjuk egy kis darab mell résszel együtt, a combokat is lekanyarítjuk, a forgónál kettécsapjuk. Az olajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd a húsdarabokat rárakjuk, és közepesen erős tűzön kb. 20 percig (jó kétharmad puhulásig) sütjük. Közben többször megforgatjuk, a vége felé megsózzuk, megborsozzuk.

3. A krumplit meghámozzuk, közepesen vastag karikákra vágjuk, és felét egy kiolajozott, közepes nagyságú tepsibe rakjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd rárakjuk a csirkét, és zsírjával meglocsoljuk. A gombát lecsöpögtetjük, valamivel több mint a felét az előzőekre rakjuk. A fölaprított petrezselyemmel meghintjük, a kikevert tejföl felével egyenletesen megkenjük. A maradék krumplival befedjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk. A maradék gombát elrendezzük rajta, a petrezselyemmel meghintjük, végül a tejfölt rákenjük.

4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC) 35 percig sütjük. Fokhagymás uborkasalátával tálaljuk.

A leírásban szereplő Rakott csirke gombával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.