Afgán mákos-citromos csirkemell
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, egy éles késsel lapjában bevágjuk, majd kiterítjük, kissé kiverjük.
2. A páchoz valókat összekeverjük, majd a húst alaposan megforgatjuk benne. Letakarva, hűtőszekrényben legalább 2 órán át érleljük.
3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, a csirkemellet belefektetjük és oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
4. Friss salátákkal kínáljuk.
Nagyon szívesen, bármikor.
Koszonom az infokat! Mindenkeppen igy fogom akkor elkesziteni. Valoszinuleg sutoben. Koretnek nagyon is megfelel a sima parolt rizs, cask valami extrara gondoltam (amit talan el sem tudnek kesziteni). Meg egyszer koszonom az infot is, es az izgalmas receptet is!
Semmi esetre sem szabad felitatni a pácot, e csepegni se csepegjen, természetesen sütőben is kisüthető, köretnek még barna rizst kínálhatunk mellé amennyiben a hagyományos rizs nem volna elég az ízlésének.
Tetszik a recept. A kerdesem, hogy azon mod pacbol kiveve kicsit joghurtosan, makosan sutom ki a hust? Vagyis nem kell a pacot lecsepegtetni rola? Es meg: hogy mindez sutoben is kisutheto? Koretnek rizst adjunk, vagy van valami pont ehhez illo afgan koret is?
Nagyon pikáns a mákkal, bátran állíthatom. :)
Érdekesen hangzik ezzel a mákkal.De finom lehet.