Zöldborsós húsgombócleves

Elkészítés módja
1. A leveshez pucoljuk meg és aprítsuk fel a zöldségeket, a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret.
2. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, amiből tegyünk félre egy evőkanállal a gombócokhoz.
3. Dinszteljük meg kevés olajon a hagymát, amiből szintén tegyünk félre egy evőkanállal a gombóchoz.
4. Ehhez adjuk hozzá a répát, a karalábét és ezzel együtt pirítsuk még 5 percig, majd mehet bele a borsó és a petrezselyem is.
5. A zöldségeket szórjuk meg liszttel, keverjük át és öntsünk hozzá vizet.
6. Ízlés szerint sózzuk meg és addig főzzük, míg meg nem puhulnak.
Készítsük el a húsgombócokat.1. Keverjük össze darált húst a tojással, a pirított hagymával, fokhagymával, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk.
2. Vizes kézzel formázzunk a masszából gombócokat.
3. Ha túl lágy lenne a massza, akkor adjunk hozzá zsemlemorzsát.
4. Amikor megfőttek a zöldségek a levesben, tegyük hozzá a gombócokat és még 5-10 percig főzzük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.