Zöldborsókrémleves
Elkészítés módja
1. Egy kisebb lábasban felforralunk 5 deci vizet. Megmossuk a borsót, beleszórjuk a vízbe, megfűszerezzük az ételízesítővel, és lefedve kb 15. percen keresztül puhítjuk.
2. A sütőt közepes fokozaton előmelegítjük. A zsemlét félcentis kockákra vágjuk, majd a tepsibe rakjuk, és a sütő felső rácsára téve megpirítjuk.
3. A puha borsót lehúzzuk a tűzről, majd leszűrjük. Elteszünk négy evőkanálnyit belőle a későbbi tálaláshoz, majd levét is félretesszük.
4. A többi borsót a hideg tej kíséretében összeturmixoljuk. A borsó főzőlevét és a tejes borsópürét ráöntjük, majd enyhe kevergetés mellett fölforraljuk. Cukorral ízesítjük, ha kell, utánasózunk.
5. A tejszínt a tojássárgájával együtt összekeverjük egy levesestálban, majd ráöntjük a borsókrémlevest. A pirított zsemlekockát külön kínáljuk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.