Zöldbabos árpagyöngysaláta pirított, currys csirkemell csíkokkal
Elkészítés módja
1. Az árpagyöngyöt egy éjszakára bő hidegvízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, átmossuk, majd bő, enyhén sós vízben, kis lángon puhára főzzük. Leszűrjük, hidegvízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük. A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük, majd ezt is leszűrjük és kihűtjük. A kígyóuborkát, a kicsumázott paprikát kis kockákra vágjuk.
2. Az így előkészített hozzávalókat keverőtálba töltjük, a finomra vágott hagymát, a kukoricát meg a fölaprított zellerlevelet hozzáadjuk, és jól összeforgatjuk.
3. Az öntethez a sót kevés vízben feloldjuk, a mézzel, az ecettel, a borssal jól összekeverjük, végül az olíva olajat is apránként belekeverjük. Az öntetet a salátára öntjük, jól átforgatjuk vele, majd letakarva, hűtőszekrényben, jól behűtjük.
4. A csirkét megmossuk, majd vastagabb csíkokra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a curry porral fűszerezzük, majd az olajjal alaposan összeforgatjuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, majd a csirkét kevergetve, rázogatva megsütjük benne.
5. Tálaláskor a csirkecsíkokat a salátával körítjük.
Zöldbabos árpagyöngysaláta pirított, currys csirkemell csíkokkal recepthez fűződő történet, jótanács
Készülhet majonézes vagy joghurtos öntettel is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.