Zabos almás lepény

Zabos almás lepény recept
Hozzávalók
•  3-4 evőkanál szója granulátum
•  1.6 kg alma
•  10 dkg vaj vagy margarin
•  25-25 dkg zabpehely és zabkorpa (lehet csak zabpehely is)
•  1-2 citrom reszelt héja
•  1 csomag vaníliás cukor
•  1-1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg és gyömbér
•  6-7 evőkanál sárgabarack dzsem (másféle is lehet)
•  4-4 evőkanál mazsola és dió (mogyoró vagy mandula)
A tepsi kikenéséhez:
•  Diónyi vaj vagy margarin

Elkészítés módja

1. A szója granulátumot 15-20 percre kb. 2 deci meleg vízben áztatjuk. Ez alatt az almát megmossuk, kétharmadát héjastól lereszeljük, a többit kockákra vágjuk.

2. A vajat a zabpehellyel és a zabkorpával összekeverjük. A felpuhult, levétől kinyomkodott szója granulátumot meg a reszelt almát (ezt nem kell kinyomkodni, sőt az a jó, ha minél levesesebb) hozzáadjuk, majd az egyik citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral ízesítjük. Egyenletesen enyhén kikent nagy tepsibe nyomkodjuk.

3. A kockákra vágott almát a másik citrom reszelt héjával, a szegfűszeggel és a gyömbérrel ízesítjük. A zabpelyhes tésztára szórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.30 percig sütjük.

4. Ekkor a dzsemmel megkenjük, a mazsolával meg a durvára vágott dióval meghintjük és a sütőbe visszatolva további 5-8 percig sütjük. 6x4 cm-es szeletekre vágjuk.

Zabos almás lepény recepthez fűződő történet, jótanács

Készülhet csak zabpehellyel vagy csak zabkorpával is. Ha az alma nem elég leveses, kb.1,5 deci rostos almalevet is adjunk hozzá, nehogy kiszáradjon.

A leírásban szereplő Zabos almás lepény recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (almás lepény, lepény) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.