Zabos almás lepény
Elkészítés módja
1. A szója granulátumot 15-20 percre kb. 2 deci meleg vízben áztatjuk. Ez alatt az almát megmossuk, kétharmadát héjastól lereszeljük, a többit kockákra vágjuk.
2. A vajat a zabpehellyel és a zabkorpával összekeverjük. A felpuhult, levétől kinyomkodott szója granulátumot meg a reszelt almát (ezt nem kell kinyomkodni, sőt az a jó, ha minél levesesebb) hozzáadjuk, majd az egyik citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral ízesítjük. Egyenletesen enyhén kikent nagy tepsibe nyomkodjuk.
3. A kockákra vágott almát a másik citrom reszelt héjával, a szegfűszeggel és a gyömbérrel ízesítjük. A zabpelyhes tésztára szórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.30 percig sütjük.
4. Ekkor a dzsemmel megkenjük, a mazsolával meg a durvára vágott dióval meghintjük és a sütőbe visszatolva további 5-8 percig sütjük. 6x4 cm-es szeletekre vágjuk.
Zabos almás lepény recepthez fűződő történet, jótanács
Készülhet csak zabpehellyel vagy csak zabkorpával is. Ha az alma nem elég leveses, kb.1,5 deci rostos almalevet is adjunk hozzá, nehogy kiszáradjon.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.