Villám libatöpörtyűs-mustáros pogácsa

Elkészítés módja
1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe, majd tíz percre félretesszük meleg helyre, hogy felfusson, ezután az összes többi hozzávalóval együtt dagasztógéppel egyneművé gyúrjuk.
2. Egy puha, lágy tésztát kapunk, melyet lisztezett felületen két centi vastagra kinyújtunk, majd meleg helyen 10 percet hagyjuk pihenni.
3. A tészta tetejét éles késsel, nem túl mélyen bevagdaljuk rácsosra, majd 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A szaggatót néha mártsuk lisztbe, hogy ne ragadjon.
4. A pogácsákat szilikonnal bélelt tepsire sorakoztatjuk, megkenjük tojássárgájával, majd 180 fokon, légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk nehogy kiszárítsuk!
Villám libatöpörtyűs-mustáros pogácsa recepthez fűződő történet, jótanács
Gyorsan elkészül, abszolút keveset pihentetjük, mennyeien foszlós, nem olyan intenzíven töpörtyűs, a tésztáját összeállítani pedig könnyebb nem is lehetne. Ha van dagasztógépünk, akkor meg szinte semmi dolgunk. Benne van minden földi jó, ami kell a házias pogácsához: vaj, bor, tejföl, jófajta mustár, bors. Próbáljátok ki, sokáig puha marad.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.