Vegyes húsos rakott káposzta

Elkészítés módja
1. A vöröshagymát apróra vágtam, 2 evőkanál étolajon üvegesre pároltam, majd megszórtam pirospaprikával és a végén 1 dl vízzel felöntöttem.
2. A darált húst rátettem, ízesítettem borssal, sóval, zúzott fokhagymával, kicsumázott paprikával és 1 db szeletekre vágott paradicsommal.
3. Fedő alatt készre sütöttem és közben az elpárolgott vizet pótoltam.
4. A rizst sós vízben kifőztem és vízzel leöblítettem.
5. A káposztát vízben egy kissé kimostam, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy vöröshagymát felaprítottam, olajon megdinszteltem, a káposztát rátettem, ízesítettem őrölt borssal, őrölt köménnyel és fedő alatt puhára sütöttem.
6. Egy hőálló tálat étolajjal kikentem, zsemlemorzsával megszórtam és a káposzta 1/3-át az aljára tettem.
7. A tejfölt 2 db tojással, őrölt borssal, ételízesítővel simára kikevertem, majd a káposztát meglocsoltam az egyharmad részével.
8. Rászórtam a rizs felét, erre került a darált húsos pörkölt fele amit meglocsoltam a tejföllel.
9. Erre újra a káposzta került, majd ismét rizs, pörkölt, amit meglocsoltam tejföllel és a maradék káposztával befedtem.
10. A rakottas tetejét tojásos tejföllel lekentem és 200 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütöttem.
11. Friss, puha kenyérrel együtt tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.