Bajor káposztás csülök

Elkészítés módja
1. A csülköt megmossuk, majd egy fazékba rakjuk és annyi vizet öntünk rá amennyi teljesen ellepi. Megsózzuk, a borsot, a babérlevelet és fokhagymát mellé dobjuk, majd kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük.
2. Közben a hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, és a forró olajon megfuttatjuk. A káposztát, ha kell átmossuk, majd átvágjuk és a hagymára dobjuk. Megsózzuk, a borókát rádobjuk, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük, elfővő levét pótoljuk.
3. Amikor a csülök kész a léből kiemeljük, kissé kihűtjük, majd 2 centis kockákra vágva a káposztára dobjuk. Néhányszor megkeverve együtt kb. 30 percig főzzük. Végül a bort ráöntjük, mégegyszer felforraljuk és már tálalhatjuk is.
Köszönjük szépen, érdemes kipróbálni.
Nagyon jól hangzik.Kedvencekhez tettem.