Töltött paprika hagyományos módon

Elkészítés módja
1. A paprikákat kicsumázzuk, csöveket megmosva félretesszük. A húst ledaráljuk, a rizst hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a tojást beleütjük, majd a fölaprított hagymával jól összegyúrjuk. A masszát a paprikákba töltjük és villával megszurkáljuk.
2. A paradicsomlevet lábasba töltjük, cukorral ízesítjük, megsózzuk és a zellerzölddel fűszerezzük. 1-2 deci vizet hozzáöntünk.
3. A paprikákat belefektetjük, felforraljuk, majd lefödve kis lángon 30 percig főzzük. Amikor kész a paprikákat kiemeljük. A kb. 1 deci vízzel simára kevert lisztet a lébe öntjük, amit 2-3 percig forralva besűrítünk. A töltött paprikákat paradicsommártással tálaljuk, esetleg főtt burgonyát is kínálhatunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.