Vaníliakrémes-almás piskótakocka

Elkészítés módja
1. Először a piskótát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 evőkanál cukorral és egy kevés citromlével. A tojássárgáját a vízzel és a cukorral egy robotgép segítségével habosra verjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojássárgájához felváltva hozzáadagoljuk a habot, és a lisztet, és körkörös mozdulatokkal óvatosan elkeverjük vigyázva, hogy ne törjön össze. (Vigyázzunk, lisztcsomók ne legyenek benne.)
2. Egy 20x30 cm-es tepsit vajjal kikenünk, liszttel megszórunk, beleöntjük a piskótamasszát és eligazítjuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon megsütjük tűpróbáig, kb 20 perc alatt hő-légkeveréssel. Közben az almát meghámozzuk és durva reszelőn reszeljük le. Egy serpenyőben vajat teszünk, és a nádcukorral a citromlével, addig pároljuk, míg el nem párolog a leve. Hagyjuk kihűlni. A tejet a tejszínnel, a cukorral felforraljuk, egy kevés tejben feloldjuk a pudingporokat, és a felforrt tejjel sűrűre keverjük, felfőzzük. Még melegen 5 dkg vajat adunk hozzá és hagyjuk többszörös keveréssel kihűlni. Azonnal nekilátunk a süteményt megtölteni.
3. A piskótát kivesszük a tepsiből és lapjában kettévágjuk. Mindkét felét a vaníliakrémmel megkenjük, az egyikre rákenjük az almatölteléket, a másikat pedig ráfordítjuk és lenyomatjuk.
4. Hűtőbe tesszük 2 órára, hogy szeletelni lehessen. Tálalás előtt a tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk, majd vízbe mártott késsel kockákra felszeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.