Vaníliakrémes-almás piskótakocka

Vaníliakrémes-almás piskótakocka recept
Hozzávalók
•  5 tojás
•  6 evőkanál cukor
•  3 evőkanál víz
•  1/2 csomag sütőpor
•  5 evőkanál liszt
•  1 evőkanál étkezési keményítő
•  2-3 db nagyobb alma
•  2 evőkanál barna nádcukor
•  3 dkg vaj
•  1-2 evőkanál citromlé
•  2 csomag vaníliás pudingpor
•  2 dl tejszín
•  6 dl tej
•  4 evőkanál cukor
•  5 dkg vaj
A szóráshoz:
•  porcukor

Elkészítés módja

1. Először a piskótát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 evőkanál cukorral és egy kevés citromlével. A tojássárgáját a vízzel és a cukorral egy robotgép segítségével habosra verjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojássárgájához felváltva hozzáadagoljuk a habot, és a lisztet, és körkörös mozdulatokkal óvatosan elkeverjük vigyázva, hogy ne törjön össze. (Vigyázzunk, lisztcsomók ne legyenek benne.)

2. Egy 20x30 cm-es tepsit vajjal kikenünk, liszttel megszórunk, beleöntjük a piskótamasszát és eligazítjuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon megsütjük tűpróbáig, kb 20 perc alatt hő-légkeveréssel. Közben az almát meghámozzuk és durva reszelőn reszeljük le. Egy serpenyőben vajat teszünk, és a nádcukorral a citromlével, addig pároljuk, míg el nem párolog a leve. Hagyjuk kihűlni. A tejet a tejszínnel, a cukorral felforraljuk, egy kevés tejben feloldjuk a pudingporokat, és a felforrt tejjel sűrűre keverjük, felfőzzük. Még melegen 5 dkg vajat adunk hozzá és hagyjuk többszörös keveréssel kihűlni. Azonnal nekilátunk a süteményt megtölteni.

3. A piskótát kivesszük a tepsiből és lapjában kettévágjuk. Mindkét felét a vaníliakrémmel megkenjük, az egyikre rákenjük az almatölteléket, a másikat pedig ráfordítjuk és lenyomatjuk.

4. Hűtőbe tesszük 2 órára, hogy szeletelni lehessen. Tálalás előtt a tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk, majd vízbe mártott késsel kockákra felszeleteljük.

A leírásban szereplő Vaníliakrémes-almás piskótakocka recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (piskóta, krémes, almás krémes, vaníliakrém) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.