Libanoni mandulás búzadaratorta
Elkészítés módja
1. Egy nagyobb tálban a búzadarát, a lisztet, a kurkumát, a sót és a sütőport összeforgatjuk. Egy másik tálkában a tojásokat a cukorral és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel 2-3 perc. (Eredetileg csak összekeverik a tejjel, de így egy kicsit lazább lesz a tésztája.) A búzadarás keverékhez adjuk a narancsvirágvízzel és a tejjel együtt.
2. Egy 26 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, a tésztát egyenletesen belesimítjuk. A tetejét vékony lapocskákra vágott mandulával megszórjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 40-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük, elkészültét a közepébe szúrt tűvel ellenőrizzük. 10-15 percig pihentetjük, majd a formából áttesszük egy rácsra, és így hagyjuk kihűlni. A tetejét jól kikevert lekvárral is megkenhetjük.
4. Tálaláskor cikkekre vágjuk, és kínálhatunk hozzá mézzel ízesített sűrű joghurtot is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.