Libanoni mandulás búzadaratorta

Libanoni mandulás búzadaratorta recept
Hozzávalók
•  45 dkg búzadara
•  15 dkg finomliszt
•  1 kiskanál őrölt kurkuma
•  csipetnyi só
•  2 evőkanál sütőpor
•  2 nagy tojás
•  30 dkg kristálycukor
•  20 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  1 kiskanál narancsvirágvíz
•  5.5 dl tej
a forma kikenéséhez:
•  2 dkg vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
•  2.5-3 dkg vékony lapocskákra vágott mandula (mandulapehely)
•  2-3 evőkanál sárgabaracklekvár
a tálaláshoz:
•  sűrű natúr joghurt
•  méz

Elkészítés módja

1. Egy nagyobb tálban a búzadarát, a lisztet, a kurkumát, a sót és a sütőport összeforgatjuk. Egy másik tálkában a tojásokat a cukorral és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel 2-3 perc. (Eredetileg csak összekeverik a tejjel, de így egy kicsit lazább lesz a tésztája.) A búzadarás keverékhez adjuk a narancsvirágvízzel és a tejjel együtt.

2. Egy 26 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, a tésztát egyenletesen belesimítjuk. A tetejét vékony lapocskákra vágott mandulával megszórjuk.

3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 40-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük, elkészültét a közepébe szúrt tűvel ellenőrizzük. 10-15 percig pihentetjük, majd a formából áttesszük egy rácsra, és így hagyjuk kihűlni. A tetejét jól kikevert lekvárral is megkenhetjük.

4. Tálaláskor cikkekre vágjuk, és kínálhatunk hozzá mézzel ízesített sűrű joghurtot is.

A leírásban szereplő Libanoni mandulás búzadaratorta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.