Vajas pogácsa

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a hozzávalókkal összeállítjuk a tésztát. 2-3 órára hűtőbe tesszük, ezalatt 2-3-szor hajtogatjuk.
2. Lisztezett deszkán két ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét beirdaljuk, és kb. 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
3. A tetejét tojással megkenjük, majd előmelegített forró sütőbe megsütjük.
Vajas pogácsa recepthez fűződő történet, jótanács
A pogácsát Farkasné Joó Ibolya receptje alapján készítettem.
Nagyon szépen köszönöm lányok!
Ez pedig nem kalóriadús Zsuzsikám!
Isteni,finom pogácsa.
Egy hét nem múlhat el nálunk pogácsa nélkül.
Szépek!
Gratulálok!
Nem tudom igazából a pogácsák mitől olyan népszerűek.Rengeteg sokféle van,aminek gyakorlatikag hasonló a receptje.A vajasat is már többször láttam feltölteni.Szépekre sütötted Szabina,én nem vagyok pogácsás.