Joghurtos-tökmagos pogácsa
Elkészítés módja
1. A tésztához egy tálba tesszük a lisztet.
2. Hozzáadjuk a tojást, vajat, zsírt, apróra darált tökmagot, joghurtot és ízlés szerint sót.
3. A langyos, cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt, a tésztához adjuk, jól kidolgozzuk és lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
4. Miután megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk kb. másfél cm vastagságúra, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd zsírral kikent tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk.
5. A tészta tetejét felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Joghurtos-tökmagos pogácsa recepthez fűződő történet, jótanács
A lisztet vegyíthetjük tökmagliszttel is fele-fele arányban. Úgy még jobban lehet majd érezni a tökmag ízét.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.