Vadrizs tőzegáfonyával és mandulával
Elkészítés módja
1. Egy kevés olajban pároljuk meg a vadrizst, sózzuk, borsozzuk majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
2. Időnként kevés víz hozzáadásával főzzük puhára.
3. Közben egy másik lábosban, kevés vízben, némi cukor, fahéj, narancslé, kardamommag hozzáadásával, tegyük fel főni a tőzegáfonyát.
4. Addig forraljuk-főzzük, amíg megpattannak a szemek, majd amikor kész tegyük félre A harmadik teendő a mandula megpirítása.
5. Először aprítsuk durvára, majd pirítsuk meg.
6. Végezetül a vadrizst tegyük egy mély tálkába, az összes alapanyagokat keverjük el, az olajjal és az ecettel locsoljuk meg, végül a fűszerekkel ízesítsük.
7. Ezt hozzáadva tálaljuk a vadrizst.
Nagyon jól hangzik,talán ki is próbálom.