Túrós pite
Elkészítés módja
1. A lisztet a cukorral, sóval, élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a puha vajat és a tejjel jól összedolgozzuk.
2. Jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle.
3. A tésztát elfelezzük, 20×30 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
4. A tojásfehérjét a cukrokkal keményre verjük, majd a túróval krémesre kikeverjük.
5. Hozzáadjuk a lisztet, a jól megmosott citrom reszelt héját és a mazsolát.
6. A tölteléket a tésztára öntjük, elsimítjuk és a másik tésztalappal beborítjuk.
7. Villával jól megszurkáljuk több helyen, felvert tojással lekenjük és 1 órán át letakarva kelesztjük.
8. Közben még kétszer lekenjük tojássárgájával és egy kis tortavillával csíkokat húzunk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt arany barnára sütjük.
Köszönöm szépen Manócska.
Nagyon jól néz ki!