Túrós palacsinta vaníliakrémben

Elkészítés módja
1. A palacsinta hozzávalóit kézi habverővel csomómentesre keverem, majd a szódával hígítom a megfelelő sűrűségűre.
2. Hagyom állni kb. fél órát.
3. Kiolajozott, forró palacsintasütőben kisütöm őket(kb. 14 db lesz belőle).
4. A túrókrémhez összekeverem a hozzávalókat és a palacsintákat úgy kenem meg, hogy négybe hajtva fektethessem a tűzálló tálba.(kb 8-10 db lesz) Ha nem elég a krém, a többit kakaóval vagy lekvárral hagyományosan feltekerem.
5. Ezután meglocsolom a vaníliakrémmel és beteszem 180 fokos sütőbe, de csak átmelegítem, már nem sütöm.
Túrós palacsinta vaníliakrémben recepthez fűződő történet, jótanács
Néha úgy készítem, hogy az öntetet a következőképpen készítem el: 4-5 dl tejföl, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája pici reszelt citrom héja. Így is nagyon finom, ezt a változatot is érdemes kipróbálni.
Jól néz ki, szeretem:)