Túrós-barackos rétesbatyu
Elkészítés módja
1. A réteslapokat rétegeire szedjük, majd az olvasztott vajjal egyenként megkenjük. Ezután újra egymásra fektetjük, és négy egyenlő részre vágjuk.
2. A töltelékhez a túrót áttörjük a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal meg az egyik tojással habosra keverjük. A búzadarát és a kis kockákra vágott barackot beleforgatjuk, majd a réteslapokra halmozzuk.
3. A réteslapot a töltelék körül, a maradék felvert tojással megkenjük, majd a töltelék fölött a sarkait felhajtjuk, és egy kissé össze is nyomjuk. Csinos kis batyukat formálunk belőlük.
4. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 perc alatt megsütjük.
5. Tálaláskor porcukorral meghintve kínáljuk.
Isteni bizony. Nagyon szívesen.
Hát ez a rétes,nagyon jó ötlet a barackkal!Köszönöm.Isteni lehet.