Túrómorzsa vörösboros-fahéjas szilvalekvárral

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk.
2. A túrót, cukrot, tejet, lisztet, a sót és a tojások sárgáját kikeverjük.
3. Keményre felverjük a tojások fehérjét és óvatosan a túróshoz adjuk.
4. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
5. Kb. 1 evőkanálnyi vajat felforrósítunk egy serpenyőben és ezt az adagot megfelezve megsütjük. Ezt legoptimálisabban úgy érjük el, hogy amikor a serpenyőbe öntjük a tésztát akkor az első felét alaposan megsütjük, majd megfordítjuk és szétmorzsáljuk.
Vörösboros-fahéjas szilvalekvár Édesanyám idén is tett el számomra fincsi szilvalekvárt (de a boltit is felturbózhatjuk a következő módon), melyet átöntünk egy kis lábasba, teszünk hozzá vörösbort (mennyiségtől függően kb. 1 dl), majd összeforraljuk őket. Hűlés közben adagoljuk hozzá a fahéjat (kb. 2 kávéskanálnyit) ízlés szerint. Visszatesszük a befőttes üvegbe, melyet konyharuhába bugyolálva ismét kidunsztolunk, azaz megvárjuk, amíg magától kihűl.
Hát ezt nem ismerem, de jól hangzik, és szerintem nagyon is pikáns lehet a vörösboros szilvalekvár.Nekem még van is saját készítésű, nem kell venni :)
Karperec....amióta egyszer megcsináltam a lekvárt eképpen, csak így kéri a család. És valóban a császármorzsa túrós változata amit készítettem, de finomabb szerintem.
Jól hangzik! Hasonló a császármorzsához, amit imádok! Vörösboros szilvalekvárt még nem próbáltam, de itt az ideje...