Túrógombóc rebarbaraszósszal

Elkészítés módja
1. Kb. 6 szál rebarbarát megtisztítunk, majd hasábokra vágjuk.
2. Feltesszük 10 dkg barna cukorral, és egy kevés fehér borral párolni, majd egy citrom lereszelt héját és levét is belekeverjük és további 5 percig pároljuk, majd 1 evőkanál étkezési keményítőt elkeverünk kevés vízzel és ezzel besűrítjük.
3. Félretesszük hűlni.
4. A túrógombóc elkészítése: Keverjük habosra a vajat egy tálban, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, túrót, sót, darát, majd alaposan keverjük össze az egészet.
5. Pihentessük a masszát kb. 3/4 órát.
6. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét.
7. Óvatosan keverjük a tojáshabot a masszába.
8. Formáljunk belőle gombócokat, majd főzzük sós vízben, alacsony hőfokon, 12 percig.
9. Olvasszunk vajat egy serpenyőben, pirítsuk meg benne a zsemlemorzsát.
10. Csepegtessük le a gombócokat és forgassuk bele a morzsába.
11. Ezután tegyünk ki tányérra két darabot és kínáljunk hozzá rebarbaraszószt.
12. Díszítsük citromfűvel.
Túrógombóc rebarbaraszósszal recepthez fűződő történet, jótanács
Még finomabb, ha a morzsába keverünk pirított natúr darált mogyorót. Istenien finom.
A rebarbaraszezonban érdemes kipróbálni, rendkívül ízletes, nem savanyú egyáltalán.
Enyhén savanykás,de ha valaki szereti az ilyen ízt,annak tökéletes.A férjem aki kényes a gyomrára azt várja már,mikor lessz már a kertben rebarbara szár.Pedig még 1 hónap,biztos.Ezt areceptet magam találtam ki,és nagyon jól illk a gombóchoz.Nem is hinnéd milyen finom.Én kompótot is főzök, és behűtve isteni nyáron.Megfelelő fűszerezéssel,édesítéssel,nagyon jó.
A túrógombócot szeretem, de rebarbarát még nem ettem. Nem tudom milyen az íze.
Zsuzsa ez nagyon jól hangzik!!! Köszönöm