Túrógombóc

Elkészítés módja
1. A gombóc hozzávalóit összekeverjük.
2. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, majd forró, lobogó vízben kb. 10-15 perc alatt megfőzzük őket, egészen addig, míg jól meg nem duzzadnak.
3. A zsemlemorzsát a cukorral együtt karamellizáljuk, majd az olajat hozzákeverjük.
4. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük a főzőléből, majd folyó víz alatt leöblítjük és a karamelles morzsába forgatjuk.
5. Az öntet hozzávalóit kikeverjük.
6. A még meleg gombócokat, vaníliás tejföllel meglocsolva tálaljuk és fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!Túrógombóc recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom,könnyű gombóc. Előnye, hogy egyszerre dolgozhatunk a masszával, nem kell pihentetni.
Köszönöm szépen Manócska
Nagyon finom, szeretjük :)