Csokikrémes palacsinta mézes, narancsos szamócával

Csokikrémes palacsinta  mézes, narancsos szamócával recept
Hozzávalók
a palacsintához:
•  18 dkg (kb.9 evőkanál) finomliszt (még jobb ha a fele rétesliszt)
•  1 evőkanál (kb.1 dkg) keserű kakaópor
•  1 tojás
•  2 tojásfehérje
•  4.5 dl tej
•  1 mokkáskanál só
•  1 kiskanál kristálycukor
•  2-3 evőkanál olaj
a palacsinta sütéséhez:
•  2-3 evőkanál olaj
a csokikrémhez:
•  20 dkg jóféle étcsokoládé
•  6 evőkanál zsíros főzőtejszín
•  2 tojássárgája
•  1-2 kiskanál rum vagy konyak (ez el is maradhat)
a tepsi kikenéséhez:
•  2 dkg vaj
a mézes narancsos szamócához:
•  60 dkg szamóca
•  5 dkg vaj
•  1 dl méz
•  2 dl frissen facsart narancslé (kb.2 narancs leve)
a díszítéshez:
•  porcukor
•  mentalevél vagy citromfű

Elkészítés módja

1. A lisztet egy tálban a kakaóval összeforgatjuk. Hozzáadjuk a tojást, a tojásfehérjét és a tej kb. kétharmadát. Simára keverjük, csak ezután higítjuk a többi tejjel. A sóval és a cukorral ízesítjük, hozzákeverjük az olajat, és kb. 15 percre félretesszük.

2. Az étcsokoládét egy kisebb lábasba tördeljük, vízgőzre állítjuk, fölolvasztjuk. A tűzről levéve kanalanként beledolgozzuk a tejszínt, a tojássárgájával dúsítjuk, a rummal ízesítjük.

3. A kakaós palacsintatésztából hagyományos módon palacsintákat sütünk. Egyenként a csokoládékrémmel megkenjük, háromszögletűre hajtjuk, és kivajazott tepsibe rakosgatjuk. Egy nedves konyharuhával letakarjuk, és kb. 60 ºC-os sütőben kissé megmelegítjük. Ez pontosan elegendő idő arra, hogy elkészítsük hozzá a mézes, narancsos szamócát.

4. Ehhez a gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, és csak ezután vágjuk ki a szárát. A vajat egy nagy serpenyőben, — amibe majd a szamóca is belefér —, fölolvasztjuk, a mézet ráöntjük, és kevergetve világosbarnára karamellizáljuk. Közben néha lehúzzuk a tűzről, elkevergetjük, így elkerülhetjük, hogy megégjen. Óvatosan, mert fröcskölni fog, a narancslevet ráöntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt nem csak a karamell olvad el benne teljesen, de egy kicsit be is sűrűsödik, szirupos lesz az egész. Ekkor zúdítjuk bele a szamócát, és éppen csak 1 perc alatt megforrósítjuk.

5. A meleg palacsintákat kettesével tányérra rakjuk, egy kevés porcukorral behintjük, a forró epret köré kanalazzuk, végül 1-1 levélke citromfüvet vagy mentalevelet teszünk rá díszítésképpen.

Csokikrémes palacsinta mézes, narancsos szamócával recepthez fűződő történet, jótanács

A mézes narancsos szamóca ízét egy kevés frissen reszelt gyömbérrel vagy őrölt fahéjjal is megbolondíthatjuk.

A leírásban szereplő Csokikrémes palacsinta mézes, narancsos szamócával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (palacsinta receptek, mézes krémes, krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.