Töltött pizzás pogácsa

Töltött pizzás pogácsa recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  25 dkg liszt
•  1/2 teáskanál só
•  1 dkg friss élesztő
•  125 ml langyos víz
•  0.5 dl olívaolaj
A töltelékhez:
•  10 dkg trappista sajt
•  1 szál jó minőségű kolbász
•  5 db koktél paradicsom
•  1 db paprika
•  3 kocka sajt
A pogácsák lekenéséhez:
•  1 kisebb tojás
A pogácsa szórásához:
•  oregánó

Elkészítés módja

1. A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajt és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk.

2. 1 cipót formálunk belőle amit tányérra helyezünk, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük. Kétszeresére kelesztjük.

3. Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).

4. Miután kellően megkelt a tésztát lisztezett munkalapra tesszük és nagyméretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és egy pohár talpával a közepét jól benyomjuk.

5. A sajtot lereszeljük, a kolbászt karikákra, a paradicsomot, paprikát szeletekre vágjuk.

6. A pogácsafészekbe először reszelt sajtot teszünk, majd a többi hozzávalót elosztjuk rajta.

7. A tészta széleit felvert tojással lekenjük és oregánóval megszórjuk.

8. 210 fokra melegített sütőben, 15-20 perc alatt arany barnára megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több pogácsa recept
Még több pogácsa recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.