Töltött oldalas

Elkészítés módja
1. Az oldalast középen ketté nyitottam, majd mind két oldalát oldalas fűszerkeverékkel jól bedörzsöltem.
2. Jó fél óráig hagytam állni, hogy a fűszer jól átjárja.
3. A zsemlét vízbe áztattam, kifacsartam és a hozzávalókkal összekevertem.
4. Ezt a tölteléket tettem a szétnyitott oldalasba, végül fehér cérnával összevarrtam.
5. Egy tepsit olajjal kikentem, a töltött oldalast beletettem és 2,5 dl vizet öntöttem alá.
6. Alufóliával letakartam és 220 fokon 90 percet sütöttem, mert nagyon vastag volt az oldalas.
7. A fóliát levettem, pecsenyelével megöntöztem, a hőfokot 180 fokra mérsékeltem, és még kb. 30 percig sütöttem.
8. Kihűlt állapotban, bordánként felszeletelve, tepsiben sült burgonyával, házi savanyúsággal tálaltam.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.