Tojással töltött pulykamell, tejszínes kelkáposztával
Elkészítés módja
1. A pulykamellszeleteket kiklopfoljuk, majd a szárnyas fűszerkeverékkel beszórjuk. Ezután a keményre főtt tojásokat meghámozzuk, 1-1 hússzeletre 1-1 főt tojást teszünk és szorosan a hússzeletbe csavarjuk. Kívülről is beszórjuk fűszerkeverékkel, majd olajozott tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 °C-os sütőben, kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
2. Közben a körethez a kelkáposztát éles késsel félbevágjuk, kivágjuk a torzsáját és kisujjnyi vastag metéltre daraboljuk. Végül forrásban lévő vízbe szórjuk, átkeverjük és már le is szűrjük, lecsepegtetjük. Most a forró vajra tesszük, meglocsoljuk a tejszínnel, sóval, az aprított petrezselyemmel, fokhagymával ízesítjük, és kicsit roppanósra pároljuk.
3. Tálaláskor a forró tejszínes kelkáposztacsíkokat tányérra szedjük, és ráfektetjük a félbevágott tojásos pulykamellet.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.