Töltött csirke hamisan

Elkészítés módja
1. A combot — amiről a bőrt lefejtheti, aki nem szereti —, megmossuk, leszárogatjuk. Bőrös oldalával lefelé vágódeszkára fektetjük, közepén húzódó csontját kitapogatjuk, majd apró vágásokkal körbevágjuk, hogy biztosan megsüljön, de ki is emelhetjük belőle. Ha kész, a húsokat 1 kiskanálnyi sóval meg feleannyi borssal behintjük.
2. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra, az utóbbit kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 3 evőkanál olajon először 1-2 percig a hagymát pirítjuk, majd a gombával 3 percig tovább sütjük. A fölaprított petrezselymet beleszórjuk, a tűzről lehúzzuk. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk, ha felpuhultak, kifacsarjuk. A kis kockákra vágott vagy nagy lyukú reszelőn át lereszelt főtt tojást, a szobahőmérsékleten fölengedett és lecsöpögtetett borsót, a zsemlemorzsát, a tojásokat és a hagymás gombát hozzáadjuk. Kb. 1 kiskanál sóval, meg feleannyi borssal, valamint a majoránnával fűszerezzük.
3. Egy közepes nagyságú tepsit vagy tűzálló tálat a maradék olajjal kikenünk, a zsemlés masszát belesimítjuk, majd a combokat bőrös oldalukkal fölfelé belenyomkodunk.
4. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 45 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 25 percre visszatoljuk. E laktató fogás „tölteléke” köretként is szolgál, így csak savanyúsággal kínáljuk.
Töltött csirke hamisan recepthez fűződő történet, jótanács
Pulykamellfiléből ugyanígy készíthetjük, de annak kevesebb sütés is elég.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.