Tejszínes, citromos gombaleves
Elkészítés módja
1. A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük.
2. A hagymát, apróra vágjuk.
3. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a zöldségeket és a gombát.
4. Befűszerezzük, hozzáadjuk a zöld fűszereket, pirospaprikát és 10-15 percig pároljuk. (Vizet egyelőre ne tegyünk alá, mert a gomba levet enged) Negyed óra elteltével felöntjük a kívánt mennyiségre.
5. Ha a zöldségek megpuhultak, beleöntjük a kevés forró levessel elkevert tejszínt.
6. Ha újra felforrt, levesszük a tűzről és ízesítjük a citrom levével.
7. A citromot csak a végén adjuk hozzá, ha a leves a tejszínnel már felforrt, mert különben a citrom levétől kicsapódhat a tejszín.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.