Tárkonyos húsos káposzta

Elkészítés módja
1. A szalonnát kicsi, a sonkát valamivel nagyobb kockákra vágjuk. Az oldalast a csontok mentén négy részre daraboljuk, a kolbászt lehéjazzuk, fölszeleteljük. Mindezeket egy lábasban, az olajon kis lángon 8-10 percig pirítjuk.
2. Ezalatt a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyon finomra vágjuk. A vöröshagymát a húsos alapra szórjuk, 4-5 percig fonnyasztjuk, majd a fokhagymát is beledobjuk. Épp csak „átpörgetjük”, a tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával meghintjük.
3. A káposztát, ha túl savanyú, kissé kimossuk és néhány vágással felaprítjuk. A hagymás-húsos alapba keverjük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és nagy lángon fölforraljuk. A babérral, a tárkonnyal és a köménnyel fűszerezzük, lefödve, kis lángon bő 1 óra alatt puhára pároljuk.
4. A lisztet a tejföllel és 1 deci vízzel simára keverjük, egy keveset a káposzta forró levéből belemerünk, majd az ételt ezzel sűrítjük, 2-3 percig forraljuk. Végül a paprikakrémmel tüzesítjük, ha kell, utánaízesítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.