Színes saláta
Elkészítés módja
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A répát és a kígyóuborkát elnegyedeljük, majd vékonyan fölszeleteljük. A retket fölkarikázzuk, a paradicsomot közepes kockákra vágjuk. Mindezeket egy tálba rakjuk.
2. Az öntethez a lilahagymát és az uborkát apró kockákra, a petrezselymet és a metélőhagymát finomra vágjuk. Mindet egy pohárba rakjuk, a sót, a borsot, a porcukrot, az ecetet és a citromlevet hozzáadjuk. Egy kanállal addig keverjük, míg a só és porcukor fölolvad benne, majd apránként hozzáadjuk a kétféle olajat is.
3. A fűszeres öntetet a zöldségekkel összekeverjük, és letakarva, hűtőszekrényben érleljük 2-3 órán át.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.