Pompás pulykasaláták

Elkészítés módja
1. A birsalmás füstöltpulyka-salátához a birsbefőtt levéből 1,5 decit a tűzre teszünk, és nagy lángon kb. 10 percig forraljuk, ezalatt egyharmadára (0,5 decire) beforr. Leszűrve hűlni hagyjuk.
2. A füstölt húst a bőre nélkül 1-1,5 centis kockákra vágjuk, a megtisztított újhagymát fölkarikázzuk, a lecsöpögtetett birset a húshoz hasonlóan földaraboljuk.
3. A majonézt a tejföllel, a mustárral és a sűrűre főzött, de már hideg befőttlével simára keverjük. Kissé megborsozzuk, citromlével ízesítjük, ha kell, utánasózzuk. Az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk, végül a salátát tálalásig letakarva behűtjük, hogy íze egy kicsit összeérjen.
4. A pulykás pórésalátához a póréhagymát megtisztítjuk, kissé ferdén fölszeleteljük, kicsit szétszedegetjük. A fele sóval és cukorral kis lábasban vizet forralunk, a pórét beleszórjuk, majd amint a víz újra forrni kezd – ez kb.1 perc –, leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük.
A füstölt pulykacombot, miután bőrét lefejtettük, kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük, majd csinos kis csíkokra vágjuk.5. A maradék sót és cukrot a balzsamecetben, egy pohárban kiskanállal kevergetve feloldjuk. A citrom levét belefacsarjuk, megborsozzuk, majd apránként beledolgozzuk az olajat is. Végül a hússal majd a póréval összeforgatjuk, és letakarva néhány órára a hűtő-szekrénybe tesszük, hogy íze összeérjen.
6. A Gusto salátához a petrezselymet finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, mindkettőt az olajba keverjük. A jégsalátát leveleire bontva megmossuk, lecsöpögtetjük, falatnyi darabokra tépkedjük. A kígyóuborkát 1-1,5 centis kockákra aprítjuk. A paradicsomot cikkekre (ha nagy lenne, inkább kockákra) vágjuk. A húst 1-1,5 centis kockákra daraboljuk, és ha a feta kemény, azt is így vágjuk fel. Ha puha, akkor majd a kész salátára kell morzsolni.
7. A salátát, a kígyóuborkát, a paradicsomot, a húst és a fetát (már ha kockákra vágtuk) összeforgatjuk, tányérra halmozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, először a joghurttal, azután a petrezselymes, fokhagymás olajjal locsoljuk meg.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.