Padlizsános csirkesaláta

Elkészítés módja
1. Ehhez a török specialitáshoz a padlizsánt megmossuk, mindkét végét lecsapjuk, törzsét egycentis kockákra vágjuk. Bő, forró olajban (fritőzben kb. 190 °C) 2-3 perc alatt színesre sütjük. Jól lecsöpögtetjük.
2. A csirkemellet a padlizsánhoz hasonló, de picivel nagyobb kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk. 4 evőkanál megforrósított olajon a hagymát megfonnyasztjuk, majd a csirkemellet nagy lángon 4–5 perc alatt megpirítjuk benne.
3. A paradicsompürével és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk. Kb. 1 deci vizet öntünk alá, hogy kellemesen sűrű leve legyen, majd hűlni hagyjuk. Tálaláskor a sült padlizsán kerül alulra, erre halmozzuk rá az ízes csirkét.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.