Nápolyi tésztasaláta
Elkészítés módja
1. Egy nagyobb lábasban leg lább 2 liternyi vizet fel felforralunk. 1 evőkanál sóval ízesítjük és a kissé összetördelt tésztát az előírás szerinti idő alatt (általában 10 perc) kifőzzük benne. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük.
2. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, szárukat kimetsszük. A szemeket félbehasítjuk, a magokat kikaparjuk, húsukat közepes kockákra daraboljuk.
3. A sajtot kb. ugyanekkora kockákra vágjuk. Az eredeti recept gruyères-i sajtot használ, ami nagyon finom, de kicsit borsos az ára, ezért valamilyen másik fajta kemény sajttal is helyettesíthetjük.
4. Az ecetben késhegynyi sót meg a borsot elkeverjük, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, apránként az olajat is beledolgozzuk. Végül a zöldfűszerekkel megadjuk a végső zamatát. A spagettit egy tálba tesszük és a paradicsommal, a sajttal meg az ízes olajjal óvatosan összeforgatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.