Marináltzeller-saláta

Elkészítés módja
1. A zellert megtisztítjuk, 3 milliméter vastagságú szeletekre vágjuk, majd lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk (sózni nem kell, mert akkor levet enged, burka leválik).
2. Bő, forró olajban 3-4 perc alatt kisütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
3. A vízben a porcukrot, a sót, az ecetet meg az olajat kevergetve föloldjuk.
4. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük, és enyhén besózva 10 percre félretesszük. Ezután kinyomkodjuk, és a rántott zellerrel együtt a salátalébe rétegezzük. Letakarva 2-3 órán át érleljük.
Marináltzeller-saláta recepthez fűződő történet, jótanács
Ha nem elég zsenge a zeller, akkor húslevesben vagy ételízesítős vízben főzzük néhány percig, lecsöpögtetve csak ezután bundázzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.