Sonkás reteksaláta

Elkészítés módja
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A fekete retket meghámozzuk, elnegyedeljük, vékonyan fölszeleteljük. A hónapos retket vékony karikákra, a salátát kicsit vastagabb, a sonkát vékonyabb csíkokra metéljük.
2. A kétféle retket besózzuk, és 10 percre félretesszük, hogy egy kevés levet engedjen. Közben a borecetben a köménymagot és a borsot elkeverjük, az olajat cseppenként hozzáadjuk. A retekre öntjük, a salátát meg a sonkát hozzáadjuk, végül a fölaprított metélőhagymával fűszerezzük.
Sonkás reteksaláta recepthez fűződő történet, jótanács
Karikákra szelt főtt tojással vagy félbevágott, ugyancsak főtt, esetleg füstölt, olajban eltett fürjtojással is gazdagíthatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.