Kertészlány salátája bevert tojással
Elkészítés módja
1. Az összes salátát megmossuk, leveleire szedjük, majd megszikkasztva összekeverjük és 4 tányéron elosztjuk.
2. Az öntethez a fokhagymát finomra zúzzuk (még jobb, ha átpréseljük), azután a borecettel meg a mustárral simára keverjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd cseppenként az olajat is beledolgozzuk.
3. A tojásokat egyenként felütjük és enyhén sós, ecetes forró vízbe engedjük úgy, hogy a sárgájuk egyben maradjon. Gyöngyözve 3 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük.
4. Azon forrón a salátára rakjuk, az öntettel meglocsoljuk, s azonnal tálaljuk. Friss pirítóst kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.