Tormás, gyümölcsös füstölthal-saláta

Tormás, gyümölcsös füstölthal-saláta recept
Hozzávalók
•  1 friss nagy ananász (lehet kb. 30 dkg konzervananász is)
•  2 közepes nagyságú savanykás alma (30 dkg)
•  fél citrom leve
•  30 dkg bőr nélküli füstölt hering (lehet másféle füstölt hal - például pisztráng is)
•  4 evőkanál majonézes torma
•  4 evőkanál majonéz
•  fél csokor metélőhagyma (snidling)
A díszítéshez:
•  fél fej saláta vagy jégsaláta

Elkészítés módja

1. Az ananászt megmossuk, szárazra töröljük. Bóbitáját rajtahagyva négybe, azaz négy hosszúkás cikkre vágjuk. Mindegyik közepén van egy fás rész, ez a torzsája, amit jobbról is, balról is bevágva kimetszünk. Ha nem túl fás, elropogtathatjuk, de a salátába nem kell.

2. Az ananász húsát a héjból ügyesen kivágjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha a bóbitájánál éles késsel a héj és az ananász húsa közé vágunk, majd apró vágásokkal haladva leválasztjuk. Ezután 1 centis kockákra aprítjuk. Héját a tálaláshoz félretesszük.

3. Az almát meghámozzuk, félbehasítva magházát kivájjuk, húsát ugyancsak 1 centis darabokra vágjuk. Gyorsan citromlevet csepegtetünk rá, nehogy megbarnuljon, majd egy tálba rakjuk az ananásszal együtt.

4. A füstölt halat, miután esetlegesen rajta maradó bőrét lefejtettük, a gyümölcsökhöz hasonlóan 1 centis kockákra vágjuk, az előzőekhez adjuk. A majonézes tormát a majonézzel és a finomra vágott metélőhagymával összekeverjük, az előkészített hozzávalókkal összeforgatjuk.

5. A félretett ananászhéjakra csíkokra vágott salátalevelet rakunk, és a gyümölcsös halsalátát ráhalmozzuk.

A leírásban szereplő Tormás, gyümölcsös füstölthal-saláta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (saláták) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.