Tormás, gyümölcsös füstölthal-saláta
Elkészítés módja
1. Az ananászt megmossuk, szárazra töröljük. Bóbitáját rajtahagyva négybe, azaz négy hosszúkás cikkre vágjuk. Mindegyik közepén van egy fás rész, ez a torzsája, amit jobbról is, balról is bevágva kimetszünk. Ha nem túl fás, elropogtathatjuk, de a salátába nem kell.
2. Az ananász húsát a héjból ügyesen kivágjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha a bóbitájánál éles késsel a héj és az ananász húsa közé vágunk, majd apró vágásokkal haladva leválasztjuk. Ezután 1 centis kockákra aprítjuk. Héját a tálaláshoz félretesszük.
3. Az almát meghámozzuk, félbehasítva magházát kivájjuk, húsát ugyancsak 1 centis darabokra vágjuk. Gyorsan citromlevet csepegtetünk rá, nehogy megbarnuljon, majd egy tálba rakjuk az ananásszal együtt.
4. A füstölt halat, miután esetlegesen rajta maradó bőrét lefejtettük, a gyümölcsökhöz hasonlóan 1 centis kockákra vágjuk, az előzőekhez adjuk. A majonézes tormát a majonézzel és a finomra vágott metélőhagymával összekeverjük, az előkészített hozzávalókkal összeforgatjuk.
5. A félretett ananászhéjakra csíkokra vágott salátalevelet rakunk, és a gyümölcsös halsalátát ráhalmozzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.