Joghurtos, kukoricás spenót

Joghurtos, kukoricás spenót recept
Hozzávalók
•  1 nagy doboz (450 gramm) natúr joghurt
•  50 dkg friss spenót
•  3 evőkanál olaj (lehet olíva is)
•  4-5 gerezd fokhagyma
• 
•  őrölt fekete bors
•  maréknyi fagyasztott vagy konzervkukorica

Elkészítés módja

1. A szűrőbetétet egy tál fölé tesszük. Egy tiszta konyharuhát fektetünk bele, a joghurtot beleöntjük. 1-2 órán át, de akár egész éjszakára így hagyjuk, hogy a leve lecsöpögjön.

2. A spenót szárát lecsipkedjük, majd a leveleket többször váltott hideg vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony csíkokra vágjuk.

3. Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a zúzott fokhagymát rádobjuk. Éppen csak elkeverjük, azután hozzáadjuk a spenótot is. Keverve, rázogatva 4-5 percig, pontosabban addig pároljuk, míg a spenót roppanós nem lesz. Hűlni hagyjuk, azután kinyomkodjuk, és egy tálba rakjuk.

4. A lecsöpögtetett joghurtot hozzáadjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, végül belekeverjük a szobahőmérsékleten fölengedett, lecsöpögtetett kukoricát is. Jól behűtve, barna kenyérből készült forró pirítóssal tálaljuk.

Joghurtos, kukoricás spenót recepthez fűződő történet, jótanács

A mai paraj ősének a Kaukázus déli részén őshonos vadspenótot tekintik. Termesztése régi eredetű, ennek ellenére Európában csak a XIV. században terjedt el. Amerika jóval később, az 1800-as évek környékén ismerte meg. A népi gyógyászat a parajt – közismert nevén a spenótot – főként nyersen vérszegényeknek, kimerültséggel vagy lelki feszültséggel küszködőknek ajánlja.

A leírásban szereplő Joghurtos, kukoricás spenót recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (spenót) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.