Joghurtos, kukoricás spenót

Elkészítés módja
1. A szűrőbetétet egy tál fölé tesszük. Egy tiszta konyharuhát fektetünk bele, a joghurtot beleöntjük. 1-2 órán át, de akár egész éjszakára így hagyjuk, hogy a leve lecsöpögjön.
2. A spenót szárát lecsipkedjük, majd a leveleket többször váltott hideg vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony csíkokra vágjuk.
3. Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a zúzott fokhagymát rádobjuk. Éppen csak elkeverjük, azután hozzáadjuk a spenótot is. Keverve, rázogatva 4-5 percig, pontosabban addig pároljuk, míg a spenót roppanós nem lesz. Hűlni hagyjuk, azután kinyomkodjuk, és egy tálba rakjuk.
4. A lecsöpögtetett joghurtot hozzáadjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, végül belekeverjük a szobahőmérsékleten fölengedett, lecsöpögtetett kukoricát is. Jól behűtve, barna kenyérből készült forró pirítóssal tálaljuk.
Joghurtos, kukoricás spenót recepthez fűződő történet, jótanács
A mai paraj ősének a Kaukázus déli részén őshonos vadspenótot tekintik. Termesztése régi eredetű, ennek ellenére Európában csak a XIV. században terjedt el. Amerika jóval később, az 1800-as évek környékén ismerte meg. A népi gyógyászat a parajt – közismert nevén a spenótot – főként nyersen vérszegényeknek, kimerültséggel vagy lelki feszültséggel küszködőknek ajánlja.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.