Sültcukkini - saláta
Elkészítés módja
1. A cukkinit megmossuk, letörölgetjük, majd héjastól (ezért kell zsengének lennie) 2 milliméter vastagon fölszeleteljük. Egy tálba rakjuk, besózzuk, fél órán át állni hagyjuk, azután konyhai papírtörlőn vagy tiszta konyharuhán leszárogatjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük. Egy széles serpenyőben az olajat megforrósítjuk, majd a cukkinikarikákat oldalanként kb. 2 perc alatt megsütjük benne.
3. Szűrőlapáttal azon forrón befőttesüvegbe rakjuk, de nem kell lecsöpögtetni, hisz az olaj kell a levéhez is, sőt ha maradna a serpenyőben, a végén azt is kanalazzuk rá. Miközben rakjuk az üvegbe a cukkinit, a hagymakarikákat is belerétegezzük.
4. Ha az üveg megtelt, ecetet locsolunk a zöldség tetejére, lezárjuk, és legalább 1 napra a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen. Közben időnként fel-felrázzuk, hogy a leve mindenütt érje. Akár 2 hétig is eláll, ha egy kis savanyúságra van szükségünk, kéznél van.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.