Szicíliai tésztasaláta

Elkészítés módja
1. A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és hidegvízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, majd félbevágjuk. Az olajbogyót félbevágjuk, a megtisztított sárgarépát nagyon vékony csíkokra vágjuk, vagy lereszeljük. A kígyóuborkát megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket a tésztával lazán összeforgatjuk, majd elkészítjük az öntetet.
2. Ehhez az olívaolajat, csipetnyi sóval, borssal, a balzsam ecettel, meg a citrom levével elkeverjük, majd a tésztasalátára locsoljuk. Könnyedén összeforgatjuk, majd letakarva, hűtőszekrényben jól behűtjük. Tálaláskor fölaprított, friss bazsalikomlevéllel megszórva kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.